Wednesday, June 13, 2018

Selamat Hari Raya & Welcome to the Old Trafford

1) Tahukah anda... hari ini abang last keje... tapi malangnya keje abang masih menimbun terutama sekali projek MRT 2. Sebab tu abang tak sempat nak update ape pun blog ni. Kalo ada yang masih setia baca harap jangan kecewa lah ek... Nak sembang pegi Old Trafford pun tak dapat lagi...

2) Akhir kata abang nak mohon kemaafan sempena hari raya ini. Kepada yang termakan hasutan abang semasa pilihanraya lalu, pandai2 lah korang hidup ek... GST tak de, MRT 3 tak de, HSR pun tak de, abes semua berubah... Peguam Negara orang india.... Nurul Izzah pun dah keluar Meletop...
Abes adik adik nye di bawak masuk Meletop gak... Kah Kah Kah...



Bukti abang mengundi hehe... power ni dah sebulan tak hilang lagi tanda ni...

Ini video yang sempat abang rakam... abang nak compile semua video ni... tapi macam biasa lah abang tak de masa pulak nak edit bende2 ni... Jadi pada siapa2 yang ada masa nak edit kan video abang... meh lah bagitau abang... video semua elok2 jangan risau ok...



Nota: World Cup nak start dah... kali ini abang predict Italy akan menang World Cup...

bye bye... nak sambung keje dah...xoxo... gtg...



Monday, April 30, 2018

Selamat Tinggal Arsene Wenger


1) Tahukah anda... dengan ini abang ingin mengucapkan selamat tinggal kepada Arsene Wenger...

2) Kalau bosan bosan duduk rumah tu, bole lah datang Malaysia jaga Red Giant pulak...

3) Game paling tak bole lupa adalah 2011/2012 di mana MU belasah 8-2 haha...

bye bye Arsene

gtg

Saturday, March 10, 2018

Ola Bola The Musical

1) Malam tadi abang berkesempatan untuk menghadirkan diri ke persembahan Ola Bola The Musical
    di Istana Budaya.

2) Seperti mana yang korang tahu Ola Bola ini mengisahkan tentang bola sepak Malaysia yang dapat
    mara ke Sukan Olimpik Moscow 1980. 

3) Bagi abang yang kaki teater ni, ola bola the musical ini amat menarik untuk ditonton. abang 
    touching beb... banyak gak part sedih. Antara part sedih yang hampir hampir menitikkan air mata
    jantan abang adalah masa scene Mutu kene buang keluarga sebab main bola.

4) Lepas tu part Taukeh kene marah dengan kakak dia sebab main bola, tapi ladang getah keluarga 
    dia nak kene tarik dengan bank sebab tak bayar loan.

5) Begitulah seksanya pemain bola masa zaman 70 an. Elaun RM 2 je beb. Tapi berbekalkan semangat nak harumkan negara diorang main gak bola tu.  




Duduk seat depan ni tak bole rakam sangat... kene laser nanti...

intermediate time






dah habis baru abang berani tangkap gambar...


Mamat ni paling kelakar sebenarnya...






Artis AF yang ingin bergambar dengan abang...

Nota: Rasa last Ola Bola ini esok... mana yang tak tengok pergi lah tengok...

Tuesday, February 20, 2018

Aku Ke Manchester


Sorry geng... abang busy lagi... nanti nanti abang update tau... bye bye
please stay tune  and stay together we the kids...



Monday, January 1, 2018

Mudzaffar Hotel MITC Malacca & Selamat Tahun Baru 2018

1) Tahukah anda... berakhir sudah tahun 2017... jadi kesempatan cuti ini abang nak bercerita salah satu projek abang yang berjaya juga disiapkan iaitu Hotel Mudzaffar MITC, Melaka...

2) Kalo korang ingat tahun 2012 abang ada citer pembinaan hotel ini... bole click link tu kalo korang ada masa lah...

3) Hotel ni secara rasminya memang dah siap beroperasi tahun 2016... tapi baru kesempatan bulan sepuluh hari tu abang ada masa untuk jalan buat inspection as built drawing hotel and check apa2 yang tak kena dengan design...

4) Jadi untuk mendapatkan feel sebagai visitor... abang diberi peluang menetap di bilik Junior Suite...




As-built drawing yang perlu abang semak... dua hari dua malam gak lah nak check drawing ni...


Ini bilik yang abang tinggal

Dalam bilik ni ada ruang tamu

kat ruangtamu ni ada TV... ada dua bilik untuk Junior Suite ni... so bole bawak dua family lah...
ada bilik air untuk mandi

Ini bilik kedua

Ini bilk master...

Ini pemandangan dari bilik abang...

Ini ruang breakfast abang

Ini kawasan lobby






Ada Ballroom untuk buat event...

Kalo pegi melaka tu... tempat wajib abang lepak adalah Jonker Walk dan Hard Rock Cafe

Mesti pekene cendol durian cina ni..

Sempat lah abang beli sehelai T Shirt...

Suka lepak hard rock sebab nak layan band

Nota: Jadi korang google lah ek harga hotel tu... abang pun tak tau berapa rate tu... tak pun tanye je awek Trivago si Dahlia tu... Dia boleh membandingkan harga dari beratus ratus laman web...  




Malam tadi abang sambut tahun baru dengan band Masdo... sempat lah sembang dengan si Ali Sariah ni...

SELAMAT TAHUN BARU 2018 KEPADA PEMBACA YANG BUDIMAN!!!

Friday, December 1, 2017

Kuala Lumpur Death Fest 2017

1)  Assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca blog abang... Steady lah kepada diri abang kerana berjaya update blog sebanyak dua kali dalam tempoh sebulan kah kah kah...

2) Jadi tanpa berlengah masa abang citer sket pasal konsert metal yang abang pegi baru baru ni... tujuan abang datang ke konsert ni kerana rindu terhadap Sil Khannaz... Mana taknye...last abang tengok show Sil Khannaz ni masa Rock The World 2006... Lebih 10 tahun lah tak jumpa... rindu woooo...

3) Lepas tu ape lagi... terus roger kawan2 lah... kambing putih pun dah siap2 beli haha...

Dapat tiga orang kawan yang masih setia nak turun konsert dari zaman U...

Ini line up yang main... ada 10 band tu... nak agih2 kan hasil tiket tu macam mana lah nanti...





















Nota: Rata rata yang hadir konsert ni umur 30 tahun ke atas lah... mungkin muzik ni dah tak ade pelapis muda... hurm risau abang kalo genre ni btol2 mati kat Malaysia... sedih lah... ape pun band yang ada ni semoga setia menghasilkan karya...



Thursday, November 2, 2017

Pulau Perhentian 2017

1) Assalammualaikum dan semoga sihat kepada pembaca pembaca blog abang... ada sket masa sementara
nak tunggu kawan abang datang ni... nak bincang hal kerja sket... so abang update lah blog ni...

2) Hujung bulan Julai hari tu, abang berkesempatan untuk bercuti di Pulau Perhentian... memandangkan abang hanya bercuti kat dalam negara ni.. so tak de lah beria atau excited nya abang nak bercerita kah kah kah...

3) Tangkap gambar pun rasa malas je kalau korang nak tahu... tapi secara amnya... memang best bercuti kat sini... suasana or cuaca sama sahaja macam pantai di Krabi, Bali atau Boracay Island yang pernah abang pergi sebelum ni...

4) Cuma abang sedikit terkilan, adalah kos makanan di sini sangat2 mahal... untuk makan nasi goreng ikan masin sahaja harga RM 10 kalah abang makan kat Krabi...jadi kalo untuk breakfast, terlebih order makanan untuk dua orang sahaja boleh cecah RM 30... Kalo dinner tu dua orang pulak bole sampai RM 60 lah... makanan seafood pun tak de yang power pun...

5) Suasana malam pun agak hambar je di Long Island ni... mati kutu gak abang nak buat ape malam2... aktiviti pantai je yang ok... ade lah snorkeling...  pantai pun cantik dan bersih...


Saat abang sampai 

Chalet yang abang tinggal tu... rate RM 200 ke atas per malam...

Restoran ni sebelah chalet abang... jangan di makan lah... abang dinner dua orang RM 90 terus... cilakak

Kalo pegi island hoping... ini lah check point yang akan dibawa... yang ni memang best... mungkin sebab abang suka snorkeling... 

Ini suasana maghrib kat pulau perhentian...

seafood memang favorite abang... tapi tak power makan kat pulau ni...

Ini tekong bot abang... jenis bole baca ombak... belakang tu rumah api... korang bole panjat and terjun terus... best tau...



Ini video abang buat skill 'Kecebush'


Nota: Nampok bebenar nya tak ikhlas nak bercerita... kah kah kah