Monday, January 1, 2018

Mudzaffar Hotel MITC Malacca & Selamat Tahun Baru 2018

1) Tahukah anda... berakhir sudah tahun 2017... jadi kesempatan cuti ini abang nak bercerita salah satu projek abang yang berjaya juga disiapkan iaitu Hotel Mudzaffar MITC, Melaka...

2) Kalo korang ingat tahun 2012 abang ada citer pembinaan hotel ini... bole click link tu kalo korang ada masa lah...

3) Hotel ni secara rasminya memang dah siap beroperasi tahun 2016... tapi baru kesempatan bulan sepuluh hari tu abang ada masa untuk jalan buat inspection as built drawing hotel and check apa2 yang tak kena dengan design...

4) Jadi untuk mendapatkan feel sebagai visitor... abang diberi peluang menetap di bilik Junior Suite...




As-built drawing yang perlu abang semak... dua hari dua malam gak lah nak check drawing ni...


Ini bilik yang abang tinggal

Dalam bilik ni ada ruang tamu

kat ruangtamu ni ada TV... ada dua bilik untuk Junior Suite ni... so bole bawak dua family lah...
ada bilik air untuk mandi

Ini bilik kedua

Ini bilk master...

Ini pemandangan dari bilik abang...

Ini ruang breakfast abang

Ini kawasan lobby






Ada Ballroom untuk buat event...

Kalo pegi melaka tu... tempat wajib abang lepak adalah Jonker Walk dan Hard Rock Cafe

Mesti pekene cendol durian cina ni..

Sempat lah abang beli sehelai T Shirt...

Suka lepak hard rock sebab nak layan band

Nota: Jadi korang google lah ek harga hotel tu... abang pun tak tau berapa rate tu... tak pun tanye je awek Trivago si Dahlia tu... Dia boleh membandingkan harga dari beratus ratus laman web...  




Malam tadi abang sambut tahun baru dengan band Masdo... sempat lah sembang dengan si Ali Sariah ni...

SELAMAT TAHUN BARU 2018 KEPADA PEMBACA YANG BUDIMAN!!!

Friday, December 1, 2017

Kuala Lumpur Death Fest 2017

1)  Assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca blog abang... Steady lah kepada diri abang kerana berjaya update blog sebanyak dua kali dalam tempoh sebulan kah kah kah...

2) Jadi tanpa berlengah masa abang citer sket pasal konsert metal yang abang pegi baru baru ni... tujuan abang datang ke konsert ni kerana rindu terhadap Sil Khannaz... Mana taknye...last abang tengok show Sil Khannaz ni masa Rock The World 2006... Lebih 10 tahun lah tak jumpa... rindu woooo...

3) Lepas tu ape lagi... terus roger kawan2 lah... kambing putih pun dah siap2 beli haha...

Dapat tiga orang kawan yang masih setia nak turun konsert dari zaman U...

Ini line up yang main... ada 10 band tu... nak agih2 kan hasil tiket tu macam mana lah nanti...





















Nota: Rata rata yang hadir konsert ni umur 30 tahun ke atas lah... mungkin muzik ni dah tak ade pelapis muda... hurm risau abang kalo genre ni btol2 mati kat Malaysia... sedih lah... ape pun band yang ada ni semoga setia menghasilkan karya...



Thursday, November 2, 2017

Pulau Perhentian 2017

1) Assalammualaikum dan semoga sihat kepada pembaca pembaca blog abang... ada sket masa sementara
nak tunggu kawan abang datang ni... nak bincang hal kerja sket... so abang update lah blog ni...

2) Hujung bulan Julai hari tu, abang berkesempatan untuk bercuti di Pulau Perhentian... memandangkan abang hanya bercuti kat dalam negara ni.. so tak de lah beria atau excited nya abang nak bercerita kah kah kah...

3) Tangkap gambar pun rasa malas je kalau korang nak tahu... tapi secara amnya... memang best bercuti kat sini... suasana or cuaca sama sahaja macam pantai di Krabi, Bali atau Boracay Island yang pernah abang pergi sebelum ni...

4) Cuma abang sedikit terkilan, adalah kos makanan di sini sangat2 mahal... untuk makan nasi goreng ikan masin sahaja harga RM 10 kalah abang makan kat Krabi...jadi kalo untuk breakfast, terlebih order makanan untuk dua orang sahaja boleh cecah RM 30... Kalo dinner tu dua orang pulak bole sampai RM 60 lah... makanan seafood pun tak de yang power pun...

5) Suasana malam pun agak hambar je di Long Island ni... mati kutu gak abang nak buat ape malam2... aktiviti pantai je yang ok... ade lah snorkeling...  pantai pun cantik dan bersih...


Saat abang sampai 

Chalet yang abang tinggal tu... rate RM 200 ke atas per malam...

Restoran ni sebelah chalet abang... jangan di makan lah... abang dinner dua orang RM 90 terus... cilakak

Kalo pegi island hoping... ini lah check point yang akan dibawa... yang ni memang best... mungkin sebab abang suka snorkeling... 

Ini suasana maghrib kat pulau perhentian...

seafood memang favorite abang... tapi tak power makan kat pulau ni...

Ini tekong bot abang... jenis bole baca ombak... belakang tu rumah api... korang bole panjat and terjun terus... best tau...



Ini video abang buat skill 'Kecebush'


Nota: Nampok bebenar nya tak ikhlas nak bercerita... kah kah kah

Friday, October 6, 2017

Against The Current Live In Malaysia 2017

1) Hai pembaca blog abang... abang baru je ada masa malam malam buta ni update... memandangkan karangan abang ni pendek je... so gagahkan kan gak lah mengarang sebelum tido...

2) Pada 28.09.2017 yang lalu abang berkesempatan untuk hadir ke konsert Against The Current di Publika. Mereka sedang mempromosikan album terbaru mereka bertajuk In Our Bones. Jadi, Malaysia adalah salah satu destinasi mereka. 

3) Secara amnya melihat band ini saling tak tumpah seperti Paramore... memandangkan Paramore sekarang ni sudah terlalu Pop jadi abang tak berapa minat dah sekarang... Nasib baik Against The Current ni ada buat pengganti... penyanyi nya si Chrissy Costanza pulak kena comel cute miut nya kah kah kah...

4) Semoga band ini berjaya dan terus maju... and good nite zzzzzz (abang ngantuk dah)... bye... 


Memang kecik je minah ni masa lalu sebelah abang...

Masa abang mula mula sampai... cuaca dah lah hujan masa datang...





Nota: Entah bila lah abang dapat sembang percutian abang ke Pulau Perhentian
          kah kah kah...

Sunday, August 13, 2017

Boracay Island 2017

1) Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu kepada pembaca pembaca blog abang... Sorry abang masih busy lagi... dijangka bulan Oktober ke atas baru free sekejap...

2) Ada masa kelapangan ini, abang ingin berkongsi percutian abang di Pulau Boracay, Filipina... Baru baru ni bulan April hari tu abang berkesempatan untuk mandi pantai... macam biasa bab bab snorkeling atau sun bath ni memang favorite abang lah...

3) Percutian abang di Boracay ni tak lama... hanya 3 hari 2 malam... Sabtu pagi sampai pulau... isnin petang dah balik malaysia...

4) Jom tengok gambar gambar abang...  



Kali pertama naik Cebu Pacific... macam Air Asia lah ni...


Pantang kalo abang dapat duduk kat enjin kapal terbang... mesti nak tangkap satu gambar...


Dari airport... korang kene naik bot nak ke hotel... jadi kalo yang merancang back to back naik transport hati hati... abang hampir tertinggal flight balik KL sebab delay kat pulau... nasihat... bagi gap tu jauh jauh...

abang menginap di Hotel Regency...


Kene jalan kaki sket dari main road nak ke Hotel

Pemandangan pada siang nya... abang ambik kesempatan jalan jalan cuci mata

Berkerjasama dengan orang tempatan bagi menghasilkan satu karya senu yang epik

Ini hasilnya...

antara pasar yang ada...


Beli lah sehelai baju sebagai kenangan di Boracay



Malamnya kalo kat pulau ni... kita makan seafood je lah...







Lobster tu memang best lah... korang nego lah habis habisan kat fish market tu... bahaya gak pasar yang main tabur je letak harga...


Antara show yang ada malam malam... abang pun sempat buat show...

Kah kah kah... dengar lah nyanyian abang...

abang bergambar kat hotel baru yang mahal... abang tanya rate hotel ni rm1k semalam... pergh...

Esoknya abang berpeluang untuk snorkeling dan berjalan di Crsytal Cove Island...



Sebelum pergi tu... ini lah breakfast abang... soya ape entah nama nye...

Bersama penjual soya...

Cuaca mendung mendung sket...



Cantik tengok view pulau ni...




Yang ada hobi yacht bole lh main...


Video sebelum abang snorkeling












saat terakhir meninggalkan pulau...

saat di airport... menjadi kebiasaan membaca buku sambil mendengar lagu... abang pernah nyaris nyaris tertinggal flight sebab dok khayal dalam dunia membaca abang...


Kepada yang ingin bercuti di Boracay, sila lah... memang best sangat sangat...ok next time abang citer percutian abang di Pulau Perhentian pulak...